Gin

Gin
31 vare(r)

Gin er en type spiritus, der oprindeligt kommer fra Holland, men selve navnet kommer egentlig fra Frankrig - Gin er nemlig en “forkortelse” af ordet “enebær” (genièvre på fransk). Enebær er en grundingrediens i alle gin, og det er netop derfra, navnet har sin betydning.

Denne type spiritus stammer helt tilbage fra 1600-tallet, hvor en professor i medicin blandede alkohol med enebær, som en type medicin mod nyresmerter. Det er ikke just, hvad gin bliver brugt til i dag, men den oprindelig tanke bag denne type drik var altså ikke at skabe en ny type spiritus, men derimod et medikament.

Fransiscus Sylvius fra Leiden (Holland) startede på dette i 1600-tallet, men det var først i 1689, at det for eksempel blev populært i Storbrittanien. Dette skete efter den engelske konge, Wilhelm af Oranje, kom på den britiske trone. I denne tid blev engelske soldater meget glade for drikken, og drikken begyndte i samme periode at blive solgt på apoteker, hvor det fungerede som en brændevin, som skulle hjælpe mod diverse sygdomme.

I dag er det dog mest den brittiske gin vi kender. Bestiller man en klassisk drink med gin i, som fx Dry Martini, Gimlet eller en Long Island Iced Tea vil man få den brittiske form for gin, og altså ikke den hollandske, som på mange områder mere minder om whiskey, end den gin du får serveret på barer, eller kan købe i supermarkeder.

En af de store forskelle på brittisk og hollandsk gin er bl.a., at den bliver fremstillet af byg, og bliver lagret på træfade - Dette er altså nogen af de faktorer, som gør, at den hollandske gin smager en del mere som whiskey, end den gin du formodentlig kender til.

Gin kan sagtens nydes rent, hvis den altså er af ordentlig kvalitet - Som samtlige i vores sortiment er - Men mange vil nok foretrække at blande den op som drink eller cocktail. Gin er en grundingrediens i mange forskellige populære cocktails og drinks, som fx Tom Collins, Dry Martini og Gimlet.

På DeluxLife kan du finde et væld af spændende gin, som du både kan nyde rent, on the rocks, eller som ingrediens i cocktail eller drinks. Vi har kun spiritus af god kvalitet, så hvis du gerne vil prøve en gin, der er lidt udover det sædvanlige, bør du prøve en fra vores sortiment. Gør dig selv den tjeneste og smag den uden andet - Du vil helt sikkert kunne smage det er af bedre kvalitet, end den du kan købe i supermarkedet.