Tanqueray Gin

Tanqueray Gin
1 vare(r)
1 vare(r)

Mange omtaler denne gin som den ideelle gin til martini, da den har en unik smag, som gør at martinien, får den helt rigtige smag frem. Det er ikke fordi Tanqueray Ten, er ikke specielt meget anderledes i forhold til mange andre gode gin, men de små forskelle den har, gør den oplagt til at mixe med martini.

Tanqueray Ten flasken har et meget ikonisk design, som mange andre gin-producenter misunder. Designet på flasken bliver opdateret hvert 14. år, men har i løbet af alle redesigns formået at udstråle eksklusivitet og kvalitet.

Denne gin har historie helt tilbage til 1830, hvor stifter Charles Tanqueray stifter destilleriet med samme navn som hans efternavn. Destilleriet bliver stiftet i London, England - Nærmere bestemt i Vine Street.

Den første gang at offentligheden kunne få lov, at prøve en Tanqueray gin var dog først i 1838, hvor Carles kunne levere det første parti af hans gin. Siden 1838 har det stort set kun gået op ad bakke for destilleriet, som i dag er en stor virksomhed indenfor luksus spiritus-branchen.

Destilleriet har efterhånden været meget igennem, blandt andet blev der smuglet store mængder af gin til USA, i løbet af prohibiton-årene, i 1920’erne.

Tanqueray Tens navn kommer fra destillator 10 på det nuværende destilleri, Cameron Bridge Destilery. Netop denne gin må helt klart siges, at være destilleriets absolut mest kendte gin, som de har produceret til dato.

“Tiny Ten” som denne gin også bliver kaldt, har en klar duft af grapefrugt - I selve smagen bryder denne ikke så meget igennem, hvilket nogen kan se som noget negativt, mens andre mener, at en frugtig gin ikke er en rigtig gin.

I eftersmagen kommer citrus-smagen lidt frem igen, og den lange eftersmag kan nydes uden, at det føles som en gin med høj alkoholprocent.

Tanqueray Ten har en alkoholprocent på 47,3 %, hvilket må siges at være i den høje ende. Men selvom procenten er så høj, så kan denne gin sagtens nydes rent - Evt. med lidt isterninger til. Den gode smag, gør den også til en unik partner som led i en cocktail eller drink, som fx den simple gin og tonic.

Mange gin-eksperter og entusiaster mener, at Tanqueray Ten er en af verdens bedste gin, der kan købes for penge. Prisen på denne gin er ikke speciel høj i forhold til den gode kvalitet, og derfor kan den eksempelvis også gives i gave, eller nydes uden at det skal være “det perfekte øjeblik”.