Veuve Clicquot blev grundlagt helt tilbage i 1722, og er en af de ældre champagnehuse, der stadig producerer champagne i dag. Veuve Clicquot har gennem gennem alle disse år, stadig formået at holde den gode kvalitet, som de er kendt for.

Huset blev, som sagt, grundlagt i 1722. Dengang blev virksomheden stiftet af Philippe Clicquot, hvor han også på det tidspunkt lavede champagne. Navnet på virksomheden stammer, som nogen nok har fundet ud af, fra grundlæggeren selv.

Veuve Clicquot laver champagne af meget høj kvalitet, og har gennem de mange år de har været på markedet, være elsket af rigtigt mange. I en så god champagne, som dette hus laver, kan man virkelig smage forskel fra de billigere champagner.

Når man køber en god champagne som én fra dette hus, skal man altid huske at nyde den til fulde. Hvis du skal nyde en champagne, skal du altid sørge for, at temperaturen er i orden, at du har nogen fine champagneglas at hælde op i, samt at du ikke vil blive forstyrret, mens du nyder champagnen.

Udover at være rigtigt gode til at lave gode champagner, har de lige fra tidernes morgen, også været rigtigt god til at producere disse champagner. Rent faktisk var det Veuve Clicquot der allerførst brugte den produktionsmetode, som stort set samtlige champagne bliver produceret på i dag.

Deres champagne Ponsardins er her i Danmark kendt som ”Den Gule Enke”, som helt klart må siges, at være den mest kendte flaske herhjemme – Men rent faktisk også de fleste andre steder i verden.

Navnet ”Den Gule Enke” kommer bl.a. fra den gule etiket, som deres flasker bærer. Disse etikker har prydet deres champagneflasker i mange år, og er altså meget velkendte, når du ser dem på flasken.