Veuve Clicquot La Grande Dame Artistic ED 2012 Giftbox

På lager

1.650,00
ALTID SKARPE PRISER
Vi har de rigtige priser på de kendte brands.....

Veuve Clicquot har flere serier af Champagne. Serien 'La Grande Dame' er deres højeste niveau og det er her, hvor huset virkelig viser deres kunnen for Vintage Champagne. Hertil er der i denne serie et stort fokus på Pinot Noir druen og dens Grand cru terroir. La Grande Dame findes i både Blanc og Rosé.

I udvalgte år laver de en Blanc artist Limited Edition og det har de gjort for 2012 årgangen. Her får du en yderst iøjnefaldende gavekasse og flaske, der er designet af den japanske kunstner Yayoi Kusama. Gavekassen prydes af en overdådig blomst, der symboliserer vital energi, kærlighed og er en hyldest til livet. Polkaprikkerne, Yayoi Kusama's signaturmønster er lavet om til champagnebobler for at personliggøre La Grande Dame 2012.

Smagsnoter: Lys gylden farve med et flot skær. I bouqueten finder man med det samme noter af hvide blomster såsom jasmin, kaprifolier og vinblomster. Herefter åbner den sig med frugtige nuancer af æble, pære og fersken. I ganen fuldender et par noter af frisk mandel og frangipane. I munden afslører cuvéen mere komplekse aromaer: tørrede abrikoser, hasselnødder, honning og bolsjer. En silkeblød tekstur giver vinen dens personlighed, elegance og karakter.

Teknisk info:
Pinot Noir: 90%
Chardonnay: 10%
Blend: 6 Grand crus
Serveringstemperatur: 10-12 grader
Lagringspotentiale: Mere end 15 år
Brut: 6 g/l.

En hyldest til en tapper og dristig kvinde 
La Grande Dame-serien stammer fra 1962, og den første årgangschampagne blev lanceret i 1972 i forbindelse med champagnehusets 200-års jubilæum. Med en kombination af tapperhed, nysgerrighed og nytænkning har Madame Clicquots bidrag til champagneverdenen været med til at ændre nutidens vinlandskab. Hun står bag den første kendte vintagechampagne fra 1810, “the riddling table” fra 1816 som dannede grundlag for at klare champagne samt den første kendte rosé-champagne, der blev lanceret i 1818, efter assemblagemetoden som nu anvendes af de fleste champagnehuse. 

Om Veuve Clicquot 
Veuve Clicquot, grundlagt i 1772 i Reims, Frankrig, er et champagnehus, som tilfører nuancer og dristighed til deres champagner. Veuve Clicquot er meget mere end en champagne – det er også en attitude, som stråler af joie de vivre, hvilket afspejles i den solrige, gule signaturfarve. Madame Clicquot, den vovede og innovative kvinde, overtog styringen i 1805 og blev én af de første forretningskvinder i moderne tid. Hun kultiverede en kultur af excellens og blev kendt under mottoet ”only one quality, the finest”. Hendes passion, vision og forståelse for fransk art de vivre lever stadig videre i den samme ånd i dag.