Gin Mare

Gin Mare
2 vare(r)
2 vare(r)

Mare gin er en sammensmeltning af alle de klassiske ingredienser, du finder i middelhavskøkkenet; Basilikum, oliven, rosmarin og timian. Dette er ikke ensbetydende med, at man kun kan drikke den i pågældende områder, men blot, at den får smagsnuancerne til at glide over mod middelhavskøkkenet.

Selve gin’en er produceret i Spanien, som også er nr. 3 på listen, over hvilke lande der drikker mest gin (data fra International Wine & Spirit Research). På toppen af denne liste ligger Filippinerne og USA.

Har du nogensinde været i Spanien, Italien eller Grækenland, vil dine tanker hurtigt stryge over på den tid, du har haft dér, og den mad du sikkert har fået serveret, hvis du har prøvet en af de lokale restauranter.

Mange vil nok mene, at Spanien er mest kendt for deres sangria, men efter du har smagt Mare gin, vil du nok hurtigt være uenig i dette. Mare gin er en fantastisk gin, som mange rent faktisk mener er i toplisten af premium gin.

Mare gin (eller gin Mare) bliver udtalt Gin Ma-ray, og bliver produceret i et gammelt nedlagt kapel. Kapellet ligger 50 km fra Barcelona, og var oprindeligt placeret ved stranden. Engang i det 18. århundrede blev hele kapellet dog flyttet ind mod byen, hvor det også står den dag i dag.

Giró Ribot familien, som producerer Mare gin og flere andre spiritus, startede med at lave likører, men har sidenhen udvidet til også gin, whisky og brandy. Deres gin-produktion er startet så sent som i 2008, så Mare gin må stadig siges, at være en forholdvis ny gin - Især hvis man sammenligner den med den enorme popularitet, som den har.

Mare gin er meget speciel, i forhold til mange andre gin, da den har de smagsnuancer den har. Udover basilikum, oliven, rosmarin og timian, vil du også kunne finde nuancer af mandarinskal, kardemomme, appelsinskal, koriander frø, citronskal og enebær.

De forskellige ingredienser som bliver brugt til Mare gin, bliver destilleret i seks forskellige grupper. Dette er med til at gør de forskellige smage mere intense, når de bliver mixet sammen til sidst. Denne måde at producere gin på, gør bl.a. også, at smagen bliver helt unik, da der er så mange forskellige smage, som alle vil være til stede, når du tager et sip eller en tår.

Selvom alle smagene er fremhævet, er det mest rosmarinen og enebæren, der er fokus på, når du tager den første tår af gin’en. Kort sagt, så er Mare gin meget unik, og bør prøves selv