Cognac

Cognac
5 vare(r)
5 vare(r)

”Hennessy cognac” vil nok være det første, som folk ville svare, hvis de blev spurgt om de kunne nævne en cognac af rigtig god kvalitet, men samtidig også er til at betale. Hennessy er en af de mest populære cognac-producenter i hele verden, og kvaliteten på deres produkter er altid i top.

Huset sælger i dag mere end 50 mio. flasker cognac rundt omkring i hele verden, og har i rigtig lang tid haft positionen som den mest kendte cognac-producent i hele verden, hvor de sælger.

De 50 mio. flasker som Hennessy hvert år sælger, giver dem en markedsandel på cognac-markedet på hele 40 %. Det betyder altså, at de ikke kun er de mest populære, men også det største destilleri af dem alle.

Denne virksomhed blev grundlagt tilbage i 1765 af ireren Richard Hennessy, som altså har været med til at lægge navn til virksomheden (som dengang hed Hennessy Cognac Destillery). I 1971 blev Hennessy slået sammen med Moët Et Chandon, som da blev til Moët Hennessy – Senere igen (i 1987) blev Moët Hennessy en del af Louis Vuitton, som skabte gruppen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), som stadig kører videre i dag.

De mest kendte og populære cognac fra Hennessy er bl.a. Hennessy Richard, Hennessy Paradis og Hennessy X.O. Når det så er sagt, skal det også siges, at alle deres cognac generelt set anses som populære, da de alle besidder en sindssygt lækker kvalitet.

Cognac er generelt lidt dyrere en mange andre typer spiritus, hvilket medvirker til, at Hennessy i princippet ikke er specielt dyrt, i forhold til den kvalitet og smag man får til gengæld. Skal man have en god cognac i dag, starter prisen som regel ved 300 kr.

Alkoholprocenten på mange cognac ligger omkring de 40 %, hvilket også minder en del om det niveau fx vodka er på. Dog bruges cognac mere sjældent i drinks og cocktails, end eksempelvis vodka.