Perrier Jouët

Perrier Jouët
20 vare(r)
20 vare(r)

Perrier Jouet er kendt for deres bløde champagner, hvor den rene og sprøde frugtsmag er i fokus. De fleste champagner fra denne producent har til fælles, at de er bløde i smagen, og på ingen måde sur eller bitter, som mange billigere champagner har en tendens til.

Dette champagnehus har rødder helt tilbage til 1811, hvor det blev grundlagt af ægteparret Adele Jouët og Pierre Nicolas Perrier. Om det var held eller forstand, at de startede i netop 1811 vides ikke, men det var et godt år, at starte i, da druerne dette år var helt fantastisk.

Perrier Jouet har siden 1811 produceret champagne i høj kvalitet. Mange mener, at deres champagner er blandt de bedste i verden, og da den gode kvalitet har holdt siden 1811, er deres champagne blandt manges favoritter.

I de mange år, som Perrier Jouet har eksisteret, har der kun været syv forskellige kældermestre, som har sørget for at opholde den høje kvalitet, som champagnerne har haft i alle årene.

Kvaliteten bliver taget meget seriøs, hvilket bl.a. kan ses, da hele fem årgange er blevet kasseret, eftersom kvaliteten ikke var på et niveau, som Perrier Jouet kunne stå indenfor – Og så bliver man jo nødt til, at kassere høsten.

Hvis Perrier Jouet har en rigtig god årgang, gemmer de et udsnit af flaskerne, som kan gå til en rigtig høj pris nogle år efter. Selvom deres almindelige champagner, er af ekstremt høj kvalitet, går de så højt op i kvalitet, at de altså også gemmer lidt af det aller-bedste til fremtiden, hvis en årgang om nogle år, måske ikke skulle være så god.

Udover deres fortræffelige kvalitet, er Perrier Jouet også meget kendt for deres flaske-designs, som bl.a. bliver prydet af smukke blomster, og rigtigt flotte farver, alt efter hvilken flaske det nu er.

Flaske-designet er bl.a. inspireret af Japanske anemoner, som bliver brugt på deres flasker. Farverne er subtile, og pynter rigtig flot i vinsamlingen.

Champagnehuset har fem vinmarker, som alle ligger i champagnedistriktet, som de jo også skal, før man må kalde det en rigtig champagne. På deres forskellige vinmarker bliver der dyrket alle de traditionelle druer til champagneproduktion: Petit Meunier, Pinot Noir og Chardonnay.

I alt råder Perrier Jouet over hele 65 hektar jord, som er rangeret på 99,2 % på skalaen for grand crus.

Vil du nyde en champagne som aperitif, serveres den bedst ved en temperatur på 10 – 12 °.