Geranium Gin

Geranium Gin
1 vare(r)
1 vare(r)

Geranium gin er en meget ny gin (var på markedet i 2009), som er blevet udviklet af den danske gin-ekspert Henrik Hammer. Gin’et bliver godt nok ikke produceret i Danmark, men bagmanden kommer altså her fra Danmark.

En af de meget anderledes ting ved Geranium gin er, at den er lavet med geranium planten (storkenæb på dansk), som bestemt ikke er en grundingrediens i almindelige gin. Netop dette faktum gør også, at det er svært, at sammenligne Geranium gin med de fleste andre gin der findes på markedet - Smagen er noget for sig selv.

Geranium planten er tidligere blevet brugt i forskelligt helsekost og medicin, ligesom den klassiske gin ingrediens; Enebær. Geranium gin er den første gin i verden der kombinerer de to ingredienser, hvor det går op i en højere enhed.

Udover geranium og enebær indeholder denne gin også appelsinskal, orrisrod, citronskal, korianderfrø, lakridsrod, angelikarod og cassiabark. Nogen af ingredienser findes i de fleste gin, mens andre er mere unikke.

Ingrediensen der gør denne gin unik; geraniummen, bliver produceret i Danmark, nærmere bestemt Hedehusende på Sjælland, mens selve ginen bliver produceret i England ved Langley Distillery i Birmingham.

Måden hvorpå denne gin bliver produceret, sker ved udbløde ingredienser i ren alkohol i hele 48 timer. Efter denne process sker selve destilleringen, som rent faktisk sker i en gryde, der er over 100 år gammel. Når selve ginen er færdigproduceret, bliver den sendt afsted mod Thames Distillers i London, hvor den bliver fyldt på flaske.

Denne gin kan både nydes rent, men selvfølgelig også i drinks og cocktails. Den gør sig specielt godt i en klassisk gin og tonic, da ginen her stadig får lov til at udgøre en stor del af smagen, hvorpå man kan smage den unikke nuance.

Nyder man den helt rent, vil geranium-smagen egentlig ikke være specielt gennemtrængende til en start, her vil enebær, blomster og citrus være mere gennemtrængende. Tilføjer man derimod en lille smule vand, vil man hurtigt kunne dufte og smage geranium planten mere fremhævet.

I eftersmagen bliver man for alvor præsenteret af lakrisroden og appelsinskallen, som også er nogen af grundingredienserne i en Geranium gin. Eftersmagen er blød og rund, og ikke på nogen måde voldsom og kraftig.

Geranium gin er af flere omgange blevet udnævnt som den perfekte partner i en gin og tonic, af både magasiner og gin-entusiaster. Hvis du vil prøve den bedste version af en Geranium gin og tonic, bør du vælge Fever-Tree Tonic.