Vaporetto Prosecco D.O.C Spumante Brut 75CL

På lager

109,00
  • Køb 6 for 594,00 og spar 10%
  • Køb 12 for 1.068,00 og spar 19%
PRISGARANTI
Kan du finde denne vare billigere i en dansk butik, matcher vi prisen.

Et imponerende bevis på, at der også laves glimrende bobler udenfor Champagne – endda til lidt andre priser. Nu regnes Bisol så også af mange som den førende producent af Prosecco. Men alligevel.

Skabt på 100% på den lokale drue Glera, der er hjørnestenen i al Prosecco. Stokkene står på meget stejle skrænter, så det meste arbejde i marken foregår pr. håndkraft … bare så du ved, hvor meget arbejde, der er lagt i vinen.

Duften åbner op for grønne æbler, abrikos og citron plus strejf af hvide blomster. Smagen leger med de samme noter, men tilføjer klare noter af pære indhyllet i lette og livlige bobler. Skræmmende nem at nyde både for sig selv, men den kan også snildt gå fint i spænd med lette retter.

Det bliver svært at finde nogen, der ved mere om Prosecceo og laver den bedre end Bisol-familien. I mere end 500 år har familien dyrket Grela-druer, som Prosecco-vinen laves af … opkaldt efter dens hjemsted … Prosecco-regionen i det nordlige Italien.

At besøge Besol kan godt føles lidt som en rejse tilbage i tiden. For der produceres efter økologiske foreskrifter og det meste arbejde i markerne foregår ved håndkraft som for århundreder tilbage. Håndkraften er der så en særdeles god grund til. Markerne ligger nemlig fortrinsvis på bjergskrænter, der er så stejle, at man kan glemme alt om at mekanisere.

At det godt kunne blive lidt tricky at dyrke markerne blæste Desidiero Bisol på, da han lige efter 2. Verdenskrig kørte rundt på sin røde Moto Guzzi motorcykel i Valdobbiadene og Conegliano bjergene i Prosecco for at finde flere steder til dyrkning af Grela. Kun det bedste var godt nok. Og der hvor jord, sol, vind og temperaturforhold var bedst, var fremdeles på de mest stenede og stejle skråninger. Så måtte arbejdet i marken koste lidt mere sved på panden.

Desideros og senere hans søn Antonios kompromisløse tilgang til tingene skabte fundamentet for, at Bisols mousserende vine høster international anerkendelse igen og igen. I dag er det Antonios sønner Gianluca og Desidiero, der kører foretagendet som henholdsvis boss og chef ønolog. Og det gør de med størst mulig italiensk elegance og passion.

Toppen af Prosecco-vinene udgøres af Prosecco Superiore, som hører hjemme under Italiens højeste klassifikation D.O.C.G. Her ligger Bisols Prosecco Superiore igen og igen blandt de absolut bedste. Og efter at Bisol er blevet indlemmet i Lunelli-gruppen, har kvaliteten fået yderligere et nøk. Så er du på udkig efter mousserende vine, der har et lidt mere frugtigt udtryk end Champagne … og koster lidt mindre … er Bisols vine et blændende bud.

Heroppe nordpå bliver Prosecco primært set som en aperitif-vin. Anderledes forholder det sig på den italienske hjemstavn, hvor vinen i dén grad også bliver nydt til mad. Prøv det og du vil forstå hvorfor. De er slet ikke så skøre de italienere, selvom ham Obelix synes noget andet.

Og bare for sjov når du smager deres vine … så tænk på at Bisol-familien var i gang på vinmarkerne før der overhovedet var tænkt på Christian den 4., Tycho Brahe og Shakespeare. Det kalder vi en ægte vinfamilie.