Rom

Rom
11 vare(r)
11 vare(r)

Udover at være en fantastisk by i Italien, er rom også en rigtigt lækker spiritus, som både kan nydes on the rocks eller i populære drinks og cocktails som mojito, long island iced tea, piña colada og daiquiri strawberry.

De to hovedingredienser i rom er rørsukker og vand, som bliver gæret, til de har en alkoholprocent på omkring 8-10. Herefter destilleres rommen, og den kommer op på en alkoholprocent på omkring 90, hvorefter rommen fortyndes, og vi får en drikkeklar rom med 40-43 alkohol.

Alderen på rom er ofte et kvalitetsstempel på spiritussen, og derfor vil du også opleve, at dem der er lagret over længere tid, koster mere end de fabriksproducerede varianter, som ofte ikke får lov at ligge i ret lang tid, før de bliver placeret i supermarkederne.

Du kan komme ud for, at forskellige varianter af rom smager meget anderledes fra hinanden. Tager man en spiritus som vodka, minder mange forskellige flasker om den samme smag – Dette er altså ikke tilfældet, når vi snakker rom.

Rom bliver efterhånden produceret rigtigt mange forskellige steder rundt omkring i verden, men specielt Caribien og Latinamerika, er både rigtigt effektive og gode til at producere god kvalitets rom.

Der findes flere forskellige typer rom, alt efter hvordan man producerer den. Overordnet set kan man dele rom op i to store kategorier; Lys rom og mørk rom. Disse to forskellige smager ret forskelligt, men grundopskriften er altså den samme på begge varianter.

Hvis du er ny indenfor rom verdenen, kan det være en god idé, at prøve både nogle mørke og lyse rom for at se hvad der falder mest i din smag. Dette kan evt. gøres sammen med nogle venner, veninder eller kollegaer, og på den måde lave en lille romsmagning, hvor I måske hver især har en flaske med, som der skal smages på.