Lækre drinks med Tequila i

19. September 2014

Du kender dem måske allerede, men vi vil alligevel gerne give lidt inspiration til de af jer, som kunne tænke jer at bruge tequila i drinks og opleve, at tequila sagtens kan anvendes som ingrediens i mange forskellige drinks.

 

Forskellige typer af tequila

Før vi præsenterer en række drinks, hvor tequila indgår, så lad os lige slå fast, at der findes forskellige slags tequilaer, og at det ikke er alle, som det anbefales at bruge til drinks. Eksempelvis vil en Kah Anejo Tequila 40 %, som er meget mørk i smagen, ikke gå godt til en Margarita drink, men nok bedre til lidt mørk is eller kage. Omvendt vil de mere lyse Tequilaer sagtens kunne anvendes til de lidt sødere drinks. Man kan naturligvis godt eksperimenterer, men det er vores råd herfra.

 

Drinks med tequila

Margarita

Vi kender den stort set alle. Margarita er en cocktail, som er baseret på tequila. Historien lyder, at en kunde i en bar bad bartenderen lave en drink på tequila, fordi han ikke kunne tåle andet. Bartenderen miksede lidt forskelligt sammen, og resultatet blev en frisk Margarita.

   Der er mange opskrifter til Margarita, men vi anbefaler ca. 5 cl. Tequila (100 % agave – her anbefales en Patrón Anejo Tequila 40 %), 2 cl. appelsinlikør el. lign., 2,5 cl. presset limesaft, isterninger og en saltkant. Med dette får du en super Margarita.

                                                          

Amate Tequila og Jordbærsorbet is

En drink med inspiration fra en bar i Aarhus. En god, lys tequila (Patrón Anejo Tequila 40 % kan igen anbefales), blandet med lidt limelikør og en jordbærsorbet is, og med en skive lime i toppen. Så har du en super drink. Den kan dog også laves med andet end jordbærsorbet, så længe smagen af sødme holdes.

 

Below Eastside – en drink med oprindelse i Mexico

Drinken blev opfundet i Mexico af den simple årsag, at man har blandet de tre bedste spiritusser fra Mexico til én samlet drink. Ingredienserne er lime, tequila og kahlua. Det lyder måske mystisk, at blande kahlua og tequila, men de to går virkelig op i en højere enhed, og kan varmt anbefales. Drinken indeholder som oftest meget spiritus, og derfor appellerer den meget til personer, som er til de lidt stærkere sager.

   Opskriften kan variere fra bar til bar i Mexico, men hovedreglen er, at man har nogle limebåde, lidt rørsukker (for at dæmpe den stærke smag en anelse), 3 cl. kahlua, 3 cl. tequila (her anbefales Kah Anejo Tequila 40 % og Patrón Silver Tequila 40 %, da de er meget mørke i smagen), og så mikses disse bare sammen og serveres med knust is. Så har du en vaske ægte mexicansk drink, og vil hurtigt føle dig, som var du i Mexico.

 

Vi håber, at du har fundet lidt inspiration, og ellers er du meget velkommen til at kontakte os. Så vil vi med glæde besvare alle dine spørgsmål på bedste vis.

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top