Historien bag Tequila

19. September 2014

I dag er den kendt over hele verden, og bruges i mange forskellige drinks, og til forskellige leje og andre festligheder. Men hvad er egentlig historien bag tequila? Vidste du bl.a. Tequila er en by i Mexico, at Tequila blev opfundet, fordi Spanierne løb tør for brændevin? Og hvad er det nu lige med den historie om ormen i bunden af flasken?

 

Læs denne guide, og opnå en stor indsigt i historien bag tequila.

 

Oprindelse

Tequila blev for første gang fremstillet det 16. århundrede, og det skete naturligvis nær byen Tequila, som ligger i Mexico. Aztekerne, som boede i forskellige områder i Mexico, nød godt af mange forskellige drinks, og de destillerede en gæret drink af agaveplanten, kaldet octli (i dag kendt som Pulque). Men da spanierne kom til landet i 1521, og senere løb tør for deres egen brændevin, begyndte de at destillere agaver, og på den måde fremstillede de Nordamerikas og verdens første tequila. Omkring 1600-tallet begyndte man at masseproducerer denne drink, og siden er den vokset sig populær og stor over hele verden.

   Den tequila, som man kender i dag, blev først masseproduceret omkring det 19. århundrede. Der findes nemlig mange forskellige kvaliteter og varianter af tequilaer, men det vender vi tilbage til senere.

 

Udbredelse

Produktionen af tequila startede for alvor i 1600-tallet, hvor man masseproducerede de første varianter af tequila til andre steder i Mexico. Selvom det var spanierne, som egentlig opfandt tequila, så betragtes den stadig som en mexicansk drink og med mexicansk oprindelse, og den dag i dag har Mexico stadig en imponerende eksport af tequila til primært USA, men også til resten af verden.

   I slutningen af 1800-tallet begyndte man for første gang af eksportere tequilaen til USA, og herfra tog det for alvor fat, og indenfor de næste 100 år havde tequilaen spredt sig over hele verden.

Mexico forsøgte i en kort periode at tage patent på produktionen af tequila på flaske, da man ikke var sikker på, at kvaliteten fra bl.a. USA var lige så god. De opgav dog, men vil stadig betragtes som ejerne og opfinderne af tequilaen.

 

Ormen i flasken?

Som årene er gået har historien spredt sig over hele verden; at der skulle være en orm i bunden af nogle tequila flasker. Lad os slå det fast en gang for alle. Det er en almindelig misforståelse, at der skulle være en orm i bunden af nogle tequila flasker.

   Historien startede egentlig som et markedsføringskneb i 1940’erne, og ormen er egentlig blot larven fra natsværmeren Hypopta agavis, som lever af agaveplanten (planten, som tequilaen blev udbredt fra). Finder man en larve i en plante, er det et tegn på skadedyrsangreb, og dermed en ringere kvalitet. Historien og opfattelsen lever endnu, og selvom mange producenter kæmper en brav kamp for at lancere tequilaen som en kvalitetsspiritus, så findes der også producenter, som laver tequilaen med orm i flasken som underholdning.

 

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top