Guide til Gin

15. September 2014

Nyttig guide til diverse informationer om gin

Gin har en fantastisk historie, hvor den startede med at fungere som medicin på apoteker. I dag anvendes den på en helt anden måde, nemlig som drikkevarer og det gør den i rigtig mange tilfælde fantastisk.

 

Hvad er gin?

Den klare spiritus blev oprindeligt fremstillet i Englang og Holland, men er i dag kendt over hele verden. Gin har mange forskellige måder at indgå på, men lad os starte med kort at præcisere, hvad gin kort sagt er. Gin er en sammentrækning af det franske genièvre, som betyder enebær. Deraf kommer, at stort set alle gin har enebær som en ingrediens. Mere beskrivende er gin en spiritus, der er fremstillet af destilleret korn og derefter aromatiseret med ekstrakter fra en lang række forskellige planter, hvor enebær er en grundlæggende ingrediens.

 

Typer af gin

Der findes mange forskellige slags gin, og derfor kan og skal man ikke bare vælge en tilfældig gin, og satse på, at den opfylder de behov og krav, som man som kunde har i tankerne med ginnen.

   Der findes flere forskellige fremstillingsmetoder til gin, og deraf kommer de forskellige smagsvarianter. De mest anerkendte, og dem man oftest også kender til, er London Dry Gin (engelsk produceret), Hollandsk gin og Aromatiseret gin.

 

London Dry Gin en den klassiske gin, som fremstilles af en kornblanding, der primært indeholder mange byg, og knap så mange majs. Så destillerer man den først ved høj styrke, og senere tilføjer man så enebær. Vi kan varmt anbefale vores No. 3 London Dry Gin 46 %.

 

Hollandsk gin er ligeledes en klassisk gin, men har en anden fremstillingsmetode i forhold til den engelske. Den er også kendetegnet som værende en lidt sødere gin end London Dry Gin. Ginnen indeholder her både byg, malt, majs og rug. Man destillerer først denne ved en lavere styrke og derefter tilføjes enebær. Dette giver den lettere smag.

 

Aromatiseret gin er ny i klassen. Her er ikke tale om en revolution indenfor gin-verdenen, men blot om gin, som er tilsat naturlige smagsstoffer. Det kan være appelsin, lime, citron, grape osv. Smagen kan man altid finde på flasken. Vi kan hos Deluxlife anbefale Gin Mare 42,7 %.

 

Hvornår skal man have gin?

Der er ikke noget rigtig og forkert tidspunkt i forbindelse med gin. Man vælger helt selv, om gin skal indgå til et jubilæum, et stort arrangement eller blot en hel normal weekend. Tit forekommer gin dog i velkomstdrinks før selve menuen, ofte suppleres med lidt citronskal eller en oliven, men også efter desserten er det helt normalt at skænke gin, hvor man sidder og får sig en kop kaffe, et stykke kage og en drink. Men rigtigt og forkert findes ikke i denne sammenhæng. Det er op til dig at bestemme! Men vi hjælper glædeligt dig godt på vej, hvis du ønsker det.

 

Gin
Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top