Blason Rosé bliver lavet som en assemblage Rosé hvor der tilsættes still rødvin til hvidvinen inden lagring. Champagnen bliver lavet på et blend af 50% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier samt 25% Chardonnay.
Man benytter 100% malolaktisk gæring for at Champagnen skal fremstå 'drikkevenlig' men samtidig med god friskhed.
James Suckling 93P
A fruity rosé Champagne, yet it remains very vinous, with strawberry, strawberry tart and light pie crust. Full body with density, yet also freshness and energy. Plenty of flavor.
Om huset:
Pierre-Nicolas Perrier og Rose-Adélaïde Jouët delte en kærlighed til naturen og kunsten. Hun var en kultiveret ung kvinde fra en normannisk købmandsfamilie; han en mesterlig vinbonde og botaniker. Et år efter deres bryllup grundlagde de i 1811 Maison Perrier-Jouët: født af deres ønske om at skabe et Champagnehus der skilte sig ud.
Deres passion for kunst, natur og champagne er gået i arv gennem generationerne. Deres søn Charles Perrier, en botaniker som sin far, overtog huset i 1848. Familiens filosofi om kreativ frihed og en utraditionel iagttagelse af naturen er iboende i champagnens historie. Disse værdier former Champagnehuset den dag i dag, og udtrykkes bedst af det emblematiske anemonemotiv, som Emile Gallé designede til huset i 1902, og som pryder flere af deres flasker.
I dag ejes huset af Pernod Ricard, der har sat de tidligere dyder i højsædet igen. I 2020 blev Séverine Frerson den ottende kældermester, og første kvinde i denne stilling hos Perrier-Jouët.
Tro mod filosofien fra dets grundlæggere, som var kendt for deres progressive syn på naturlig vindyrkning, har Perrier-Jouët forpligtet sig til en miljømæssig ansvarlig forvaltning af sine Champagne-vinmarker. Perrier-Jouët-husets vinmarker har certifikatet ”Sustainable Viticulture in Champagne”, for bæredygtig dyrkning af regionens tre vigtigste druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Meunier. I 2016 blev Perrier-Jouët champagnevinmarkerne tildelt Frankrigs bedste miljøcertificering, HVE, for deres biodiversitet og økologiske standarder.