Domaine de la Romanée-Conti Echezeaux 2002 magnum

På lager

125.000,00
ALTID SKARPE PRISER
Vi har de rigtige priser på de kendte brands.....

Det bliver simpelthen ikke større end Domaine de la Romanée-Conti. Dette eksklusive vinhus laver Bourgogne i den absolutte top, og det vil derfor ikke være forkert at døbe huset som ”Kongen af Bourgogne”. Domaine de la Romanée-Conti er beliggende i Vosne-Romanée i Bourgogne. Vinhuset besidder udelukkende Grand Cru-marker, og den nok mest kendte af disse har samme navn som domænet: Romanée-Conti. Legenden om vinmarken Romanée-Conti går langt tilbage, og omtales første gang i 1232, hvor marken var ejet af munkene i Saint-Vivant. Munkene var datidens største markbesiddere i Vosne-Romanée og ejede størstedelen af det, vi i dag kender som grand cru marker.

Domaine de la Romanée-Conti går helt tilbage til klosteret Saint-Vivant fra det 13. århundrede. Klosteret overtog navnet Romanée i 1631, og Conti i 1760. Før, under og efter den franske revolution var der skiftende ejere indtil Jacques-Marie Duvault-Blochet opkøbte vingården i 1869. Han udbyggede domænet til det vi kender i dag, og tilføjede parceller på grand crumarkerne: Échezeaux, Grands Échezeaux og Richebourg til de allerede kendte, Romanée-Conti og La Tâche. Sidenhen har de været det domæne i Bourgogne med de mest imponerende markbesiddelser. Efterfølgende er der købt parceller på prominente adresser som Romanée Saint-Vivant, Corton, Montrachet, Batard-Montrachet, og fra 2019-årgangen har man indgået en leasing aftale på Corton-Charlemagne. Alle vinmarker er helt unikt klassificeret som grand cru, hvilket gør, at alle vinene er på højeste klassifikationsniveau i Bourgogne.

Fra 1973-1992 var Aubert de Villaine medbestyrer sammen med Madame Lalou Bize-Leroy. Denne periode har været helt afgørende for vinhuset, da man her omlagde produktionen til økologisk landbrug, og fik endnu mere styr på sine processer i vinmarken. Samarbejdet endte dog i 1992 efter interne uenigheder, men Madame Leroy ejer stadig 25 % af domænet, og i dag bliver familien Leroy repræsenteret af Lalou Bize-Leroys datter Perrine Fenal, som fungerer som co-director.

Aubert de Villaine har været frontperson for Domaine de la Romanée-Conti siden 1992, og er det stadig i dag. Han er en meget detaljeorienteret mand, og han sørger for at alting er som det skal være omkring vinhuset. I vinkælderen er det imponerende nok også den samme familie, der lader håndværket gå i arv. Bernard Noblet har været kældermester i en menneskealder, og hans søn står klar i kulissen til at tage over. Den kontinuitet i kælderen er vigtig, da man ikke ønsker at ændre ved stilen på husets vine.

De berømte vinmarker passes og plejes efter alle kunstens regler, og har i øvrigt været økologisk certificeret i mange år. Man har i de senere år, også inddraget principper fra den biodynamiske tankegang, men det er ikke en fuldt ud biodynamisk produktion. Det er utvivlsomt vinmarkerne der leverer guldet til produktionen, og princippet hos Domaine de la Romanée-Conti er, at der skal der gøres så lidt som muligt ved vinene i kælderen. På markerne arbejder man med begrebet ’massal selektion’ af de gamle kloner fra Romanée-Conti marken fra før 1945, som var sidste høst før vinstokkene blev udskiftet. Disse kloner har deres egen karakter og yder ekstremt lidt. Man har afskaffet alt andet end det strengt nødvendige i vinbruget, og sammen med den meget selektive udvælgelse af de bedste stokke, samt streng beskæring gør, at høstudbyttet bliver ultra lavt i forhold til andre vinhuse, men til gengæld får man vine med en perfekt balance.

I kælderen arbejdes der efter traditionelle metodikker, som følges til punkt og prikke. Der eksperimenteres dog med nye temperaturer, forskellige bødkere til fade, procentdele af stilke i mosten under gæringen og meget mere. Aubert de Villaine er tilhænger af at lade mosten arbejde så naturligt som muligt, da det resulterer i det bedste udtryk af det terroir, hvor vinen er dyrket.

Alle druer høstes i hånden af det samme team som vanligt. Ved ankomst til vineriet sorteres druerne endnu engang for kun at få sunde druer med i kælderen. Der er ingen koldgæring, og af den grund ligger mosten blot naturligt indtil gæringen selv starter efter et par dage. Vinen gæres på store gamle træfade, inden den overføres til helt nye fade hvert år efter godt 20 dage. De helt nye egetræsfade produceres af François Frères i Saint-Romain, hvis træ hovedsageligt kommer fra Vosges skovene. Vinen lagres i 16 til 18 måneder, hvorefter den tappes på flaske.

De to Echézeaux vine er kraftige vine med stor frugt. Romanee-St.-Vivant vinen er let, blød og med elegance. Richebourg er en stor vin, den er kraftig med lang levetid. La Tâche er koncentreret, med stor frugt og er fløjlsblød. Romanée-Conti vinen en særdeles harmonisk og en rig vin. Alle er et sandt mesterværk med den berømte, rigtige og rene smag af Pinot Noir, der virkelig brillierer i disse eksklusive vine.