Moët & Chandon Grand Vintage Blanc 2015

På lager

495,00
ALTID SKARPE PRISER
Vi har de rigtige priser på de kendte brands.....

2009 begyndte med en af de koldeste vintre i 15 år. Foråret var frostfrit, men udpræget med regn- og stormvejr. Disse udfordringer var dog glemt da juli oprandt og med sig bragte et konsistent tørt og solrigt vejr, der gav sukkerstofferne og aromaerne i druerne rig mulighed for at udvikle sig. I sidste ende resulterede vejrforholdene i en drueproduktion helt fri for Botrytis, og druerne var i en usædvanlig god tilstand. Kombinationen af det ideelle klima og et moderat udbytte på 12.000 kilo per hektar gav gode vilkår for et højt niveau af modenhed både hvad angår sukkerindhold og syre uden, at det bliver for overvældende. Høsten foregik fra den 12. september i Aube og Epernay-områderne frem til den 28. september i Verzenay.

Farven er let, indbydende bleg lysegul, grønt genskær og fine vedvarende bobler.

Bouqueten er første indtryk en umiddelbar og beroligende modenhed. Blid og betryggende med indledende noter af fransk Callisson-slik og vanilje, der gradvist udvikler sig til mørkere, mere ristede noter af grillede sesamfrø, ristede mandler og mokka. Samtidig skaber strejf af saftige kødfyldte frugter en dyb, varm og rolig atmosfære, der minder om en frugtplantage fyldt af fersken og abrikos på en varm sommerdag. Florale noter af roser og pæoner afrunder et ensemble af delikatesse og glød.

Smagen er fuldført og omfavnende Det umiddelbare indtryk er indbydende, fyldigt og blankt. Herefter bliver en silkeblød tekstur tydelig; Pinot Noir druernes kontrollerede styrke med noter af honning og milde krydderier understreges af en skygge af pink grape. Alt i alt en champagne, der er karakteriseret af gennemførte, generøse og luftige smagsnoter.

94/100 Wine Spectator (årg. 2009)

“A sleek, creamy Champagne, with an expressive range of toast, apricot, candied Meyer lemon zest, cassis and pastry cream set in a tightly knit and racy frame. This offers personality now, but the focus and concentration recommends it to the cellar as well.”