Dom Perignon 2008

På lager

2.750,00
ALTID SKARPE PRISER
Vi har de rigtige priser på de kendte brands.....

Året 
En kedelig og grå himmel kunne ofte ses i 2008, på trods af, at åretiet ellers bød på en del imponerende solskin. Foråret og sommeren bød på samme mangel på solskin og længsel efter højere temperaturer. Heldigvis reddede september Dom Pérignons 2008 vintage. Lige som høsten skulle til at begynde (15. september), nåede vejrforholdende endelig perfektion: blå himmel og nord-/nordøstenvind. Høsten blev spredt ud over en længere periode for at få det optimale udbytte af vejrskiftet. Druerne var mere modne end nogen turde håbe på og havde en udsøgt balance. Vinene var perfekte. 

Næse 
Det første indtryk er komplekst og intenst – en blanding af hvide blomster, citrus og stenfrugter. Det fulde indtryk fremhæves af friskheden fra anisfrø og knust mynte. Vinens afsluttende aromaer er krydrede og ristede. 

Paletten 
Næse og palette er i perfekt balance nu hvor denne vintage har åbnet sig. Den rene, minimalistiske og tonede karakter, udtrykker nu også varme. Frugten er udtalt og klar. Vintagens karakteristiske syre er utrolig godt integreret i vinen. Dens vedholdenhed er primært aromatisk, røget og yderst lovende. 

Sidste vintage-champagne fra Richard Geoffroys hånd
Vintage 2008 er en hyldest til kældermester Richard Geoffroy. Den er nemlig sidste årgang fra kældermesterens hånd, da han træder af som kældermester hos Dom Pérignon efter hele 28 år.

Richard Geoffrey er kendt for sine høje ambitioner og sin kreativitet. I sin tid hos Dom Pérignon har han stået bag flere limited edition vintage-lanceringer med kendte kunstnere og gastronomiske samarbejder med stjernekokke som Alain Ducasse, Ferran Adrià og Jean-François Piège.

Når Richard Geoffrey takker af som kældermester giver han arven videre til sin kollega, Vincent Chaperon, der ikke er et nyt ansigt hos Dom Pérignon. Med sine 13 års erfaring og følgeskab med Richard Geoffroy har de to taget ved lære af hinandens ideer og idealer gennem årene. Vincent Chaperon har deklareret fire vintage-frigivelser, herunder 2005, 2006, 2009 og senest 2008.