Veuve Clicquot Vintage Blanc 2012

På lager

595,00
ALTID SKARPE PRISER
Vi har de rigtige priser på de kendte brands.....

Klar, gylden og spillevende og yderst fine bobler. Frisk og elegant aroma af citrusfrugt, fersken og abrikos, efterfulgt af friskbagt wienerbrød, mandler og blommer - en flot balance mellem friske og fyldige noter. På tungen fornemmer man samme livlighed, som samtidig viser vejen for en mere udtalt, fyldigere smagspalette og en flot mineralitet, hvor man fornemmer Champagnes unikke terroir. Du får de frugtige noter fra Pinot Noir, kandiseret citrusfrugt, små ristede hint og tørrede abrikoser.

Denne vin bygger på druer høstet fra 20 parceller alle klassificeret som Premiers eller Grands Cru og beliggende i Côte des Blancs og Montagne de Reims. Blandingen domineres med 68% af Pinot Noir, men suppleres af 32% Chardonnay for at sikre finesse og elegance.

Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin blev på grund af sine bedrifter "La Grande Dame" i Champagne. Hun mister i 1805 sin mand og stod som 27 årig alene tilbage med en datter på 3 og Champagnehuset Clicquot. Og her træffer hun den på det tidspunkt meget kontroversielle beslutning at træde ind i den mandsdominerede verden og føre familiefirmaet videre på trods af, at hun intet vidste om fremstilling, salg og markedsføring af Champagne. Selvom Madame Clicquot døde 89 år gammel i 1866 tilskrives hun fortsat en betydelig del af æren for, at Champagne er ren og klar, idet hun sammen med sin kældermester opfandt det, vi i dag kender som "remuage-systemet" - den proces hvor flaskerne langsomt bringes fra vandret til lodret position for til sidst at få skudt bundfaldet væk.