Krug Grande Cuvee NV 169th Edition

På lager

1.395,00
PRISGARANTI
Kan du finde denne vare billigere i en dansk butik, matcher vi prisen.

Krug lancerer nu den nyeste udgave af deres flagskabschampagne, Krug Grande Cuvée. Den nye udgave, Krug Grande Cuvée Edition 169, er hovedsagligt baseret på 2013-årgangen. I alt består den af et blend af 146 vine fra 11 forskellige årgange – de ældste komponenter er helt tilbage fra årgang 2000. I næsen byder den fra første sekund på friske noter af citron og grønne æbler akkompagneret af hasselnød, røg fra flintesten, der slås mod hinanden, honning og nougat. I munden viser en markant syre sig med det samme og slår takten stilsikkert an, uden at munden snerper sammen – elegant spillen med musklerne...Krug når det er bedst.

Grundlæggende om Krug Grande Cuvée: 
Krug Grande Cuvées tidløse og uforglemmelige karakter forener det paradoksale - fyldighed og finesse, modenhed og friskhed. Krug Grande Cuvée er en meget generøs champagne. En blanding af omkring 120 vine fra ti eller flere forskellige årgange og tre druesorter. 

Som alle Krug-champagner ældes den med ynde. ID-koden, et sekscifret nummer placeret på den øverste venstre del af bagetiketten, kan bruges som en reference til at samle flasker og nyde dem senere (mere information på www.krug.com). 

Krug Grande Cuvée i Krugs verden: 
Krug Grande Cuvée er i hjertet af huset: den er Krugs raison d’être. Siden 1843 har Krug Grande Cuvée stået for det ypperste i den fortræffelighed, som Joseph Krug, grundlæggeren af huset, søgte at give til sine klienter: en champagne med ekstrem fyldighed og fuldkommen elegance - det absolut bedste hvert år. 

Krug Grande Cuvée 169ème Edition 
Et blend af 198 vine fra 11 forskellige år. Den yngste er fra 2013 mens den ældste er fra 2000. Den endelige komposition er 52% Pinot Noir, 35% Chardonnay og 13% Meunier. Syv år i Krugs kældre giver Krug Grande Cuvée 169ème edition sit særlige udtryk og sin elegance. 

Historien om tilblivelsen af Krug Grande Cuvée 169ème Edition 
Krug Grande Cuvée 169ème Edition er baseret på høsten i 2013. Et smukt år med lavt udbytte grundet diverse vejrforhold. 

Reservevine fra 10 forskellige år blev udvalgt til at komplimentere vinene fra 2013, der især var præget af søde og runde noter. Chardonnay fra Avize og Marmery blev valgt for at tilføje friskhed, mens Pinot Noir fra Montagne de Reims Nord skulle tilføje intensitet. Alt i alt udgør reservevine fra Krugs eget biblotek 42% af denne Grande Cuvée. 

Ambitionen med Krug Grande Cuvée er at opnå den størst mulige kompleksitet og harmoni hvor ingen elementer må overdøve hinanden, mundfølelsen skal være rig og cremet men samtidig rumme friskhed og spænding. Opskriften er aldrig den samme men blandes far gang til gang af kældermester Eric Lebel og hans team. Af samme årsag skifter drueindholdet fra frigivelse til frigivelse, men sædvanligvis indgår både Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier i blandingen med hovedvægten på Pinot Noir. Basevinene gæres på små skræddersyede fade á 205 liter, aldrig nye, fra skovene i Haute Futaies i det centrale Frankrig. Efter en kortere periode med bundfældning overføres vinene til ståltanke. Når blandingen er foretaget aftappes vinen og gennemgår anden gæring i flasken samt en efterfølgende lagring på 5-6 år inden frigivelse.

Hver flaske Grande Cuvée er mærket emd en ID kode. På krug.com kan koden indtastes og man kan få et væld af informationer om netop den flaske, man har i hånden.

Forførende rig og eksotisk karakter af honning, vinteræbler, kandiseret frugt og honningkagekrydderi samt hasselnød, toast, og brun sukker. Fyldig med perfekt integrerede bobler.