Champagne Sabel

Champagne Sabel

Champagne sabelAt åbne champagne med en champagne sabel, er noget der stammer helt tilbage til napoleonstiden, hvor man altså brugte en sabel til at åbne champagne flasker, når det skulle være ekstra festligt.

Dagen i dag bliver det sjældnere brugt, men vil man gøre lidt ekstra ud af brylluppet, barnedåben eller polterabenden, vil en god champagne åbnet med sabel, helt sikkert gøre indtryk på gæsterne.

Har man aldrig prøvet at åbne champagne med champagne sabel før, vil man nok opdage, at det kræver lidt træning, før man kan få det til at se rigtigt godt ud. Men det er jo selvfølgelig blot en god undskyldning for at nyde livet lidt mere, og drikke lidt mere champagne.

Helt praktisk foregår det ved, at du holder champagne flasken i venstre hånd (hvis du er højrehåndet) og har sablen din højre hånd. Champagne flasken skal så tiltes omkring 20 grader på skrå, og ellers glider du bare sablen op imod flaskehovedet.

Hvis man ikke har prøvet det før, vil man nok de første par gange miste en del af champagnen, men som med alt andet; Øvelse gør mester. Selvfølgelig vil der altid blive spildt en lille smule af champagnen, men de professionelle og meget øvede kan åbne en champagne flaske med sabel uden at miste ret meget af champagnen.

Uanset hvor meget erfaring du har med, at åbne champagne med en champagne sabel, bør man altid lige hælde en lille sjat ud, før man begynder at hælde op. Der kan sagtens komme til at sidde lidt glasstykker, men de vil selvfølgelig falde fra, hvis man hælder en lille smule ud. Ligeledes bør man også tjekke for små glasstykker, i det første glas man hælder op. Hvis ikke der er nogen glasstykker i glasset, kan du roligt servere resten af champagnen til resten af dine gæster, uden at være bekymret.

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top