Champagne Collard-Picard Cuvée Prestige Essentiel 2008 (Non dosage Vintage) 0,75

På lager

775,00
  • Køb 6 for 4.194,00 og spar 10%
ALTID SKARPE PRISER
Vi har de rigtige priser på de kendte brands.....

Considering the rich body of this millesime, I decided against the chaptalization and dosage of this cuvtee, making Essentiel 2008 a champagne with no added sugar. This keeps it closer to nature, to its terroir, free of artifice. To enable the exceptional blossoming of its flavours, I leave it to rest for an extra two years after disgorging, following ageing in the cellar. When opening, you will therefore find a small cork which attests to this long waiting period, and does nothing to alter the quality of the champagne. No need for long speeches: let's cut to the chase with Essentiel 2008!"

Collard-Picard er et resultat af giftermålet mellem Olivier Collard, hvis familie har dyrket Pinot Noir og Pinot Meunier i Marne-dalen i mange generationer og så Caroline Picard, hvis familie kommer fra Côte de Blancs med marker i bl.a. Mesnil-sur-Oger. Fra de 11 hektar egne marker laves der 130.000 flasker om året, hvor alt kommer fra første pres - resten sælges videre til de store huse.

Basiscuveen "Cuvee Selection" er en Blanc de Noir på 50 procent Pinot Noir og 50 procent Pinot Meunier, der er lagret minimum tre år på flaske før frigivelse. En tilgængelig og letdrikkelig Champagne, som både går fint som aperitif og også fungerer til forretter – ikke mindst til fisk.

Brut Prestige er i modsætning til Brut Selection lagret på store træfade, som mange af de bedste småproducenter benytter i dag. Det gør vinen mere til en mad-Champagne, der er anvendelig til kraftigere fiskeretter og lettere hovedretter – for eksempel til fjerkræ. Champagnen er lavet på 50 procent Chardonnay, 25 procent Pinot Noir og 25 procent Pinot Meunier.

Prestige-cuveen Dom Picard er en ren Blanc de Blancs lavet på Chardonnay fra Grand Cru byen Mesnil-sur-Oger - ligeledes fadlagret og med umådelig intens smag, men stadig med god syre og dejlig friskhed. Endelig kan vi anbefale husets rosé, som efter vores mening er en af de bedste rosé-Champagner på markedet: frisk, sprød, feminin. Med sit diskrete hindbærpræg er den perfekt som aperitif på terrassen eller til at ledsage en forret.

Hos Collard-Picard er flaskens indhold i særklasse, men udstyret – altså etiketter og flasker - som Caroline Picard står for - er af ligeså høj kvalitet, som selve vinen, som Olivier Collard er mester for.