Dom Perignon

Dom Perignon
42 vare(r)
42 vare(r)

Dom Perignon anses som at være en af de mest eksklusive serie-producerede champagner, i hele verden. Denne type champagne skal nydes fuldt ud, og drikkes når der er tid til at nyde den. Det vil direkte være en hån ikke at give sig tid til at nyde så god en drink.

Champagnen blev skabt af en munk med samme navn, tilbage i det 17. århundrede. Hans ambition var at producere den bedste vin i verden, og nu ville han i hvert fald have været ret tæt på at nå denne plads.

Munken Dom Perignon udtalte på et tidspunkt ”Jeg drikker stjerner” om sin champagne – Og siden da har Dom Perignon-champagnen været kendt for sin gode stil, smagsoplevelse og eksklusivitet.

Dom Perignon har af flere omgange fået et ryk op i populariteten. Bl.a. vil du i flere James Bond film kunne se, at selveste James Bond drikker Dom Perignon – Han foretrækker i øvrigt årgang 1953.

Hver årgang af denne eksklusive champagne har 5 mio. flasker, hvilket slet ikke kan sammenlignes med de antal champagner flasker, der bliver produceret af mindre eksklusive champagne-producenter.

Mange mener, at en Dom Perignon er den eneste helt rigtige champagne, da det var en af de første vine indenfor denne kategori, som formåede at binde god kvalitet og fantastisk smagsoplevelse sammen.

Selvom Dom Perignon fremstår som et selvstændigt mærke, er det faktisk ejet af en anden eksklusiv champagne-producent – Nemlig Moët & Chandon. Dog er Dom Perignon klasser over de mest populære champagner fra Moët & Chandon, som jo også må siges, at være i den eksklusive klasse.

Dom Perignon er ligesom Moët & Chandon et af de mest populære brands indenfor luksus champagne. Mange folk som slet ikke drikker så dyr champagne, ved stadig godt hvad Dom Perignon står inde for – Bl.a. fordi de har været gode til at markedsføre sig i James Bond film