Sådan drikker du Tequila

19. September 2014

Her finder du en vejledning til, hvordan du drikker tequila.

Tequilaen har på kort tid skabt sig en fantastisk historie, og den har spredt sig til hele verden på under 100 år. Nu har verden taget den til sig, smagt den og anvendelserne af tequila har udviklet sig til utallige af muligheder, som vi her vil introducere nogle få af.

 

Hvorfor vælge tequila?

Mange mener, at tequila kun kan smage grint, afskyeligt og kun bør anvendes ved lege, hvor man er flere om denne spiritus. Men det er bestemt ikke rigtigt. Der findes utrolig mange lækre tequilaer, som smager dejligt, og bliver nydt på samme måde, som cognac, whisky og mange andre stærkere spiritusser gør. Det handler blot om smag, og om at finde netop den tequila, som man selv holder meget af.

   Tequila kan også sagtens blandes i mange andre drinks. Alkoholprocenten er ikke meget anderledes end mange vodkaer, og tequilaen har lidt af de samme træk, da den findes i forskellige smage, og fint harmonerer med en god dessert eller kaffe/kage. Dog er tequilaen mere kraftig i smage, og knap så neutral, som man kender det fra vodka.

 

Hvordan drikker man tequila, og i hvilke drinks kan man bruge den?

Vi har præciseret flere ting i denne blog, bl.a. at tequilaen sagtens kan nydes som alle mulige andre spiritusser, og at den også fint kan bruges som ingrediens til andre drinks. Tequilaen har mange egenskaber, og skal ikke kun bruges til lege, og nyder sammen med nachos og andet mexicansk.

 

Tequila for sig

Tequila kan sagtens nydes ligeså vel, som en cognac og whisky kan. Der findes mange smagsvarianter, og vi har bl.a. omtalt Kah Anejo Tequila 40 %, som har smag af tobak, chokolade og kaffe. Den er kendt over hele verden, og nydes ofte i aftenstunden blandt godt selskab. Den har en lidt mørk smag, men den er hverken ubehagelig eller røget. Smagene får lov til at trænge igennem, og stimulerer ens lugtesans og smagsløg.

   Tequila kan også sagtens bruges til lege, hvor man ofte har citron og salt ved siden af. Mange har også nachos, der er godt saltet, ved siden af, for både at gøre smagen bedre, og for at få en mere mexicansk stil, da det har sin charme. Men det er ikke den eneste måde, man kan nyde den på.

 

Tequila som ingrediens

Tequila kan også blandes i mange forskellige drinks. Vi kan varmt anbefale at prøve tequila blandet i is, Margarita eller sammen med andre frugter. Så får man sig en himmelsk oplevelse. Det skal naturligvis ikke være en alt for mørk tequila, som eksempelvis Kah Anejo’en, hvis den skal harmonere godt med is og frugt. Her bør man tage en lidt mere neutral en, som f.eks. Patrón Silver Tequilaen.

 

Der er mange muligheder, og ønsker du mere info og inspiration til drinks, så læs bloggen Lækre drinks med tequila.

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top