Sådan drikker du en cognac

10. September 2014

Der er mange, der har spurgt os, hvordan man drikker cognac rigtigt. Før vi kommer for godt i gang, skal det gøres klart, at der ikke er nogen rigtig eller forkert måde at drikke cognac på. Vi vil i denne guide bare komme ind på enkelte ting, der er værd at tænke over. Drikker du din cognac anderledes, er det helt ok. Så længe du nyder at drikke den, kan du gøre præcis, som du vil.

 

Rent eller blandet, og valg af cognac

Det første man skal tænke over, når man skal drikke en cognac, er hvilken man skal drikke. Skal det være en ung V.S, en V.S.O.P eller en helt gammel cognac som en X.O eller en vintage Cognac. Er du lidt i tvivl om, hvad alt det betyder, kan du med fordel læse denne artikel (Link til anden cognac artikel) først.

 

Er det bedre at drikke en sød cognac til en dessert, eller er der en cognac, der er specielt lavet til at være en del af en drink?

 

Vi mener, at den bedste cognac, er den, hvor du får hele oplevelsen. Lige fra hvordan den ser ud, til hvordan den er produceret, cognacens historie og smagen. Alt dette giver en oplevelse af cognacen, der gør den så dejlig.

 

Går du meget op i Cognac, finder du nok en cognac fra et lille, mindre kendt destelleri. Hvis du lige er begyndt, tager du nok et af de mere kendte mærker, som Hennesy eller Remy Martin.

 

Hvilket glas?

Der er 3 typer cognacglas. Tulipanglasset, cellemasterglasset og bowlerglasset. Bowlerglasset er det man oftest ser i film og lignede, men tulipanglasset er faktisk det, vi til enhver tid vil anbefale. Her bliver duftene isoleret og smagen kommer virkelig til sin ret.

 

 

Temperaturen af cognacen

Der er mange meninger om, hvilken temperatur en cognac skal være, når man drikker den. Nogen drikker den fra fryseren, andre med noget is i, men den klart mest populære temperatur er en god håndtemperatur. Det gør, at alkohollen kan frigive en masse forskellige smagsnuancer, som du ellers ikke ville smage. Det er dog lidt forskellige, da der er nogle cognacer, der er lavet til at blive drukket ved en bestemt temperatur.

 

Der er ikke rigtigt noget endeligt svar til denne spørgsmål. Det er i sandhed en smagssag.. Det samme gælder, når folk spøger, om det er ok, at hælde lidt vand i cognac, ligesom man gør ved nogle whiskies. Til dette er svaret – hvis du nyder din cognac sådan, så gør da det!

 

Sådan smager du cognac

Det at smage en cognac til fulde, kræver sin helt egen artikel. Så følg med her på bloggen, så skal der nok komme en guide til det også!

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top