Introduktion til Cognac

09. September 2014

Cognac er en helt fantastisk drik, der kan afrunde ethvert godt måltid, men hvordan laves det egentligt? Hvor stammer det fra? Og hvad betyder V.S, V.S.O.P, og X.O egentligt? Det tager vi et nærmere kig på her.

 

V.S, V.S.O.P og X.O – hvad betyder det?

De tre betegnelser ovenfor, indikerer hvor gammel en cognac er.

  • S står for very speciel og er den yngste betegnelse. En cognac skal mindst være 2 år for at være V.S
  • S.O.P står for Very Superior Old Pale og kræver at cognacen er mindst 4 år.
  • O står for Extra Old og kræver at cognacen er mindst 6 år.

 

Nu ved du, hvad de forskellige betegnelser står for, men hvor stammer cognacen så fra?

 

En fransk brændevin

Cognac er en brændevin, der laves i Cognac-området. Man laver en cognac ved at destillere en syrlig hvidvin 2 gange, for så derved at lagre den på egefade fra Limousin eller Troncais. De lagres i flere år, og løbende bliver de kontrolleret af en kældermester, der så vurdere, hvornår destillatet er færdig. Destillatet er færdig, når kældermesteren vurdere at den ikke kan udvikle sig mere.

 

På dette tidspunkt har destillatet en alkoholprocent på 40-43%. For så at få den ønskede smag blander man destillatet med andre destillater, for at få den smag man ønsker. Der findes dog diverse vintage cognac, der ikke blandes med andre destillater.

 

Når destillaterne er blandet hviler de igen på fadene i op til 12 år og mindst 6 måneder. Først når destillatet har hvilet den ønskede tid, hældes cognacen på flaske.

 

Når man nævner cognac, er Hennesy det mærke flest tænker på, og det er med god grund. De er en af de mest solgte mærker i hele verden, og med deres sublime kvalitet er det fuldt berettiget, at de er så kendte. Vi har naturligvis også et bredt udvalg af forskellige Hennesy cognacer lige her.

 

 

Vi vil løbende opdatere bloggen her med spændende artikler om champagne, whisky, cognac, gin, vodka og meget mere! Så hold jer opdateret, og lær mere om netop din ynglings drik!

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top