Forskellen på whisky

08. September 2014

Når det kommer til whisky, er der stor forskel på de enkelte flasker. Der er også forskel på, om det er whisky eller whisky. Hvad forskellen er, og hvad du skal være opmærksom på, ser vi på lige her.

 

De to typer skotsk whisky

Der findes to typer skotsk whisky. Malt whisky og grain whisky. Malt whisky er fra bygmalt, hvor at grain whisky stammer fra forskellige kornsorter.

 

Grain-whisky bliver hovedsageligt destilleret i det centrale Skotland. Single grain whisky minder meget om malt whiskies, men de anhænger ikke af beliggenheden, som malt whiskies gør.

 

Malt whisky destilleres i fire hovedområder. Lowland malt whisky – der destilleres syd for den grænse, som Dundee og Greenock udgør. Highland destilleres nord for denne grænse. Speyside whisky destilleres nogenlunde samme sted om Highland, men det specielle klima i River Spey dalenx giver en helt speciel karakter til whiskyen. Den sidste af de fire whisky er Islay whisky, der, som navnet antyder, destilleres på øen Islay.

 

 

Whisky eller whiskey

Om det er en whisky eller whiskey er faktisk meget nemt at afgøre. Er whiskyen fra Skotland er det en whisky, og er den fra Irland, er det en whiskey. I Amerika destilleres der også whisky. Der er 5 forskellige slags whisky, der fremstilles i Amerika. Tennessee whisky (Jack Daniels), rye whisky, canadisk whisky, Bourbon og blended whisky. Bourbon er den mest kendte, og vi har naturligvis også en Bourbon i vores sortiment. Den kan du se her: Marker’s Marke Bourbon Whisky

 

Hvad forskellen er på de forskellige amerikanske whiskies, laver vi en artikel for sig selv om.

 

 

 

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top