On the rocks? Guide til whisky

08. September 2014

On the rocks, neat, burbon, single malt, blended og så videre. Det er alt sammen ord og udtryk, der kan lyde meget fjernt, hvis man ikke er vant til at drikke whisky. Derfor vil vi i denne artikel sætte dig ind i de allervigtigste begreber, når det kommer til whisky.

 

Når du har læst denne artikel, kan du altså nemt snakke med ved bordet, når der snakkes om whisky - så læs med her!

 

Blended eller single malt?

Når man køber en whisky, kan den enten være blendet eller single malt. Er den blended, så er det en blanding af flere forskellige kornsorter, imens hvis det er en single malt, så er det kun en type korn, der er anvendt i whiskyen.

 

Burbon eller whisky

Burbon er en whisky, der oftest produceres i Amerika. For at man kan kalde det en burbon, skal den bestå af minimum 51% majs.

 

On the rocks

Du har sten sikkert hørt udtrykket ”on the rocks”. Når man får en whisky ”on the rocks”, får man den med is i. Det var dog mest i gamle dage, man drak whisky med decideret is i. Nu om dage anvender man whiskysten, da det ikke fortynder whiskyen.

 

Neat

Når man drikker en whisky neat, drikker man den uden is eller whiskysten i. Der er dog en diskussion, om hvorvidt en whisky er neat, hvis man tilfører den vand. Vand hjælper nemlig i nogle tilfælde med at bringe whiskyens smagsnuancer frem. Der er dog ingen endelig konklusion på det.

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top