Sådan smager du whisky

08. September 2014

Det at drikke en whisky, kan i sig selv være en kunstform. Og den kunstform vil vi nu lære dig! Man kan nemt ødelægge oplevelsen af sin whisky, hvis ikke man griber den rigtigt an. Efter du har læst dette indlæg, vil du være godt rustet til at få det fulde ud af din whisky!

 

OBS – det er naturligvis personlige, hvordan man vælger at drikke sin whisky. Dette er blot en måde ud af mange.

 

Valg af glas

Når man skal drikke whisky, er det vigtigt at gøre det af det rette glas. Der er både lowball og rocks glas. Lowball har det med at isolere duften og smagen, hvilket gør, at man nemt kan smage de forskellige aromaer. Dette er dog et meget personligt valg, og her er ikke noget rigtigt og forkert svar.

 

Røre whiskyen rundt

Mange tror fejlagtigt, at man skal røre whiskyen rundt, ligesom man gør med vin. Dette fraråder vi god stærkt! Rører man whiskyen rundt, skal det gøres meget stille, og dette er kun for at se, hvor stærk en whisky, man har med at gøre. Falder whiskyen langsomt ned i nogle tykke stråler, er det en whisky med en høj alkoholprocent, og er det en whisky med en lavere alkoholprocent, falder den hurtigere ned. Ryster man whiskyen, frigives alle whiskyens dufte og dette kan hurtigt forvirre næsen.

 

Dufte til whiskyen

Det at dufte til whiskyen er en stor del af at nyde en whisky. Man skal dog ikke tage dybe lange snif. Man skal tage 3-4 korte snif, sådan man kan dufte alle de forskellige nuancer, som whiskyen rummer. At dufte til en whisky kan være svært i starten, men man kan lære det meget hurtigt.

 

Sådan smager du whiskyen

Når du smager en whisky, er der mange ting, du skal ligge mærke til. Først og fremmest kan du smage, hvilke nuancer whiskyen rummer. Derefter om den er tør eller forfriskende. Er den røget eller sød?

Når du har slugt whiskyen, så tænk over, hvilken smag den så efterlader. Varer smagen længe? Forsvinder den hurtigt? Er smagen tør eller blød? Er der nye smage, du ikke kunne smage før? Alt dette er med til at forme en whisky, og med tiden lærer man at tænke over dette helt naturligt.

 

Tilføj nu vand

Der er stor diskussion om, hvorvidt at vand hjælper med at frembringe smag eller ej. Vi anbefaler dog, at man først smager på en whisky uden vand i, og derefter tilføjer et par dråber vand for virkelig at få smagt alle nuancerne af den.

 

  

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top