Vodkaens historie - Del 2

08. September 2014

Vi fortsætter nu med del 2/2 om vodkaens historie. Har du ikke læst del 1, så klik her.

Fra østeuropæisk til amerikansk

Helt frem til 1933 var vodka kun et østeuropæisk fænomen, men det skulle en landsforvist russer hurtigt lave om på. Rudolf Kunett købte i år 1933 rettighederne til at lave Smirnoff vodka fra Vladimir Smirnoff, hvem var søn af grundlæggeren Piotr Arsenyevich Smirnov. Smirnov grundlagde destilleriet tilbage i 1860 i Moskva.

 

Det var ikke nogen nem kamp for Kunett at gøre vodka populært. Han fik først sit gennembrud, da han også købte rettighederne til John Gilbert Milton, der så opfinder drinken Moscow Mule. Moscow Mule blev et kæmpe hit, og gjorde at vodkaen slog igennem på det amerikanske marked.

 

Gennembruddet i Norden

Der gik et stykke tid, før at vodka viste sig at slå igennem på det nordiske marked. Først da man begyndte at lave vodka på gærede majs fremfor druer. Tilbage i år 1879 introducerede Lars Olsson Smith hans vodka – Absolut. Dengang blev det kaldt for brännvin, men vi kender den alle i dag som vodka. Absolut skiftede først brännvin ud med vodka i 1960’erne.

 

Absoluts kæmpe gennembrud

Absolut var siden 1879 blevet mere og mere populært i norden, og de besluttede sig derfor i år 1979, 100 år efter grundlæggelsen, at markedsføre deres vodka internationalt. Dette blev en kæmpe succes, og absolut er nu den 3. Mest solgte vodka i verden!

 

Vodka er utrolig populært verden over, eftersom det er så nemt at bruge den som alkoholbase i samtlige drinks. Både unge, kvinder og mænd drikker det i forskellige afskygninger, hvilket har skabt en massiv vækst i salget af vodka. Det er lang tid siden, at vodka blev den mest populære spiritus, og det er ikke overraskende Smirnoff, der er verdens mest populære spiritus mærke.

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top