Vodkaens historie - Del 1

08. September 2014

Vodkaens historie minder ikke om sætlig mange andre drikkes historie, da man ikke rigtigt ved, hvem der opfandt det. Der er dog specielle steder, hvor det er ekstra populært, og hvor største delen af alt vodka produceres. Alt det og meget mere, vil vi se på i denne artikel.

 

Det startede så blidt

Allerede før 1400-tallet drak man vodka. Dengang var den dog langt fra så stærk, som vi kender den i dag. Eftersom at man ikke kendte til alle de smarte destillationsteknikker, som man gør i dag, kunne man ikke gøre vodkaen så ren. Derfor havde vodkaen typisk kun en alkoholprocent på omkring de 14. Den steg dog i takt med, at man lærte nye og smartere måder at destillere den på.

 

Vodkaen blev lavet på druer

Nu om dage laves vodka oftest på rug, korn, kartofler og i nogle tilfælde melasse, men dengang blev vodkaen lavet på druer – ligesom Ciroc Vodka bliver nu om dage. Det giver en helt speciel smag, og det kan man også smage i Ciroc Vodka.

 

I slutningen af 1500-tallet var vodka utrolig populært i Rusland og Polen. Det var faktisk så populært, at der ofte var op til 500 destillerier i en enkelt by! Eftersom det var så populært, bestod 40% af Ruslands indtægter, på et tidspunkt, af vodkaafgifter. Dette er også grunden til at Rusland og Polen oftest tænktes på som vodkaens hjemland.

 

Nye destilleringsmetoder kom til

Theodore Lowitz arbejdede i 1970, for den russiske zar, som alkymist. Der fandt han ud af, at man kunne destillere vodka gennem trækul, og derved give det en langt renere smag. Det er dog meget langt fra den rene smag, vi er vant til den dag i dag. Denne metode blev lyn hurtigt utrolig populær, og spredte sig hurtigt til resten af verden.

 

Dette var del 1 af 2 om vodkaens historie. Vil I have del 2, så hold øje her på bloggen!

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top