Guide til vodka

08. September 2014

Vodka er en drik, de fleste unge har smagt og holder af. Men hvad er en god vodka egentligt, og hvilken vodka går godt til hvad? Det er netop dette, vi vil se på her.

 

Definitionen på vodka

Vodka er kort fortalt en klar, alkoholisk drik med en alkoholprocent mellem 35-60%. Det kan altså svinge meget, hvor stærk en vodka er, dog er største delen på omkring de 40%. Vodka kan laves på mange forskellige ting. Oftest brygges det dog på rug eller hvede, men det er ikke unormalt at en vodka brygges på kartofler eller melasse. Vodkaer der brygges på melasse er dog oftest de meget billige vodkaer, man ofte finde i supermarkedet.

 

En god vodka er..

Der er forskel på, hvad folk mener, at en god vodka er. Ordet ”vodka” stammer i sig selv fra det russiske ord voda – der betyder vand. Og netop dette, er hvad mange klassificere som en god vodka – en der smager meget ligesom vand. Men ligesom med alt andet er dette en smagssag. Jo mere en vodka smager af vand, jo renere er den, og derfor betragtes en vodka, der smager af vand som god.

 

Der er dog mange forskellige typer vodkaer, der har alverdens smage, og det er derfor ofte en meget personlig vurdering. Man kan dog ofte gå ud fra, at jo flere gange en vodka er destilleret, jo renere er den – så vil man have en vodka, der smager af vand, skal man gå efter vodkaer såsom Grey Goose, Belvedere eller Skull Head. Det er alle vodkaer, der er blevet destilleret op til flere gange, og de har derved ikke, den typiske spritsmag, som mange af de billige vodkaer har.

 

Hvilken vodka til hvad?

Hvilken vodka man drikker i drinks, er igen en personlig vurdering. Dog er vodkaer med en hvis smag gode til drinks. For eksempel går en Grey Goose Lemon rigtig godt med cola, eftersom det giver et rigtig fint twist, og vil man lave en drink, der har en smag af bær, går en Belvedere Black Raspberry rigtig godt dertil, da selve vodkaen ikke kun tilfører alkohol men også smag til drinken.

 

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top