Historien bag Gin

08. September 2014

Gin er en meget speciel drink, som mange unge ikke har drukket så meget. Den er dog en af de mest hyppigt anvendte spiritus blandt bartender. Til forskel fra vodka giver den utrolig meget smag, og man kan derfor ikke bare bruge den som alkoholbase. Bruger man den rigtigt, giver den dog en helt utrolig smag, der komplementere drinks rigtig godt.

 

…men hvor stammer gin egentligt fra? Det ser vi på nu!

 

Gin skulle kurere gigt

Tilbage i 1600-tallet ville man meget gerne finde noget billigt medicin imod gigt. Derfor prøvede Francious Sylvius at brænde spiritus på enebær. Det blev ikke nogen succes – i hvert fald ikke som medicin.. MEN som drik blev det et kæmpe hit! Specielt blandt de engelske soldater under 80-års krigen slog det igennem.

 

Efter krigen valgte soldaterne at tage det med hjem, og der blev det en endnu større succes. Successen resulterede i at der dukkede flere tusinde gin-butikker på i London. Det var dog ikke altid lige god kvalitet, da nogen blandede ginnen op med terpentin. Dette gjorde deres omkostninger lavere, men kvaliteten blev derved også væsentligt dårligere.

 

Gin i dag

 

Nu om dage er gin hyppigt brugt i alle mulige drinks, men det drikkes sjældent rent. Det har en meget karakteristisk smag af gin, som ikke mange kan lide første gang. Men ligesom med whisky og vodka er det noget man skal vænne sig til. Gør man dette, kan gin være en utrolig lækker drink – rent ligeså vel som i drinks. Specielt Gin & Tonic er en populær, der, som navnet antyder, kun består af Gin og Tonic-vand.

 

 

Vil du læse mere om gin, og få inspiration til hvilke drinks man kan lave med gin, så hold dig opdateret her på bloggen!

 

Gin
Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top