Sådan bruger du en champagne sabel

03. September 2014

Guide - Sådan bruger du en Champagne Sabel

At åbne en champagne med en champagne sabel ser utrolig godt ud, og det er ikke engang så svært, som det ser ud. Vi anbefaler dog, at man bruger en ordentlig champagnesabel, som vores Georg Jensen champagnesabel.

 

Vi laver denne guide i 3 trin.

 

  1. Forberedelsen

Før du begynder at øve dig eller sable din champagne flaske, skal du forberede din flaske. Måden du gør dette på, er at gøre halsen nøgen og fjerne papiret. Du kan nu gøre to ting. Du kan enten fjerne stålet helt, eller løsne det og stramme det til længere oppe. For at få det bedst mulige hug, køler du halsen ned. Dette gør den nemmere at sable rent af.

  1. Anvendelse

Du sætter nu din tommelfinger i bunden af champagnen og finder den linje, der går op langt champagnen. Derefter tager du sablen og kører den langt denne linje op imod flaskens hoved. Når du har dette godt på plads, og føler at du kan køre sablen meget stabilt op ad halsen, er du klar til sablingen.

  1. Sablingen

Selve sablingen er ikke så svær, du skal bare gøre, som du lige har øvet. Du holder flasken i bunden med tommelfingeren i hullet af flasken med den ene hånd, og sabler med den anden hånd. Husk på at der ikke skal bruges særlig mange kræfter, men det bare skal gøres stille og roligt, da trykket i flasken gør det meste af arbejdet.

 

En succesfuld sabling kendes på, at flasken er skåret helt rent over. Er den ikke det, skal du ikke være bange for, at der er kommet glas i champagnen. De eventuelle glasskår, der er kommet, bliver blæst ud af på grund af trykket.

 

Guide-til-champagnesabel

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top