Champagne-distriktet

03. September 2014

Champagne området er hjemsted for noget af verdens bedste musserede vin. Det ligger cirka 150 kilometer for Paris. Byerne Reims, Epernau og Aÿ er centrum for de allerstørste champagnehuse i Frankrig. Kun musseret vin der kommer fra Champagne-området må kalde sig Champagne. Men musserede vine, der minder om Champagne, kan være mindst lige så gode. For eksempel er den Spanske Cava utrolig populær, men det er altså ingen champagne.

 

Det specielle klima

Champagne distriktet har et helt bestemt klima, der gør det ideelt at dyrke vindruer i. Det har en utrolig kalkholdig undergrund, hvor vinstokkene gror. Dette giver druerne en helt speciel smag, man ikke finder mange andre steder.

 

Hvad hvis man vi opleve en vingård i Champagne området?

Der er utrolig vingårde i Champagne-området, men det er ikke altid lige nemt at besøge dem. I Frankrig er der ikke særlig mange, der taler fransk. Det kan derfor være en kæmpe fordel, hvis blot man kan en smule fransk. Og vil man besøge en gammel klassisk vingård, anbefaler vi stærkt, at man koordinerer det hjemme fra, da det afhænger utrolig meget af, hvornår vinbønderne har tid og lyst.

 

De specielle druer

For at en champagne må kalde sig en champagne, skal den ikke blot være lavet i Champagne området, der må også kun bruges 3 druesorter. Det er druesorterne Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Disse tre druesorter skaber til sammen en utrolig lækker smag, man ikke får mange andre steder fra.

 

Det var lidt om champagne området – vil du lære mere om vores varer, kan du passende tage et kig rundt i de andre artikler her på bloggen. Tak fordi at du læste med!

 

Champagne-distriktet

Hurtig & Sikker levering
Prisgaranti på alle varer
Kundeservice 10:00 - 16:00
Top